PSV verrast met komst middenvelder Ryan Thomas van PEC Zwolle: 'Ik was toe aan een volgende stap'

EINDHOVEN - PSV heeft de gewenste middenvelder op een haar na binnen. PEC Zwolle-speler Ryan Thomas komt het team van Mark van Bommel versterken. PSV laat via de officiële kanalen weten dat de transfer nog niet helemaal rond is. De medische keuring zou nog eventueel roet in het eten kunnen gooien.

De 23-jarige Thomas en PSV zijn het al wel mondeling eens over de contractvoorwaarden. Hoewel de transfer dus nog niet helemaal in kannen en kruiken is, maken beide clubs toch al melding van de transfer. "PEC Zwolle speelt vanavond al in de Eredivisie tegen Heerenveen. De afwezigheid van Thomas zou leiden tot speculatie en daar is niemand bij gebaat. Dan kiezen we liever voor openheid”, legt interim technisch manager John de Jong uit.

Gewenste middenvelder
Met de komst van Ryan Thomas heeft PSV eindelijk de gewenste middenvelder binnen. Lang werd er in het geruchtencircuit de naam genoemd van Érick Gutiérrez, die zelf graag de overstap naar Eindhoven wil maken. Maar de kans lijkt klein dat de Mexicaan nu nog overstapt naar de landskampioen. 

Ryan Thomas liet donderdag nog in gesprek met Fox Sports weten van niks te weten, al hield hij een slag om de arm. Tekst gaat verder onder de tweet.

Verbindingsspeler
“Ik denk dat het tijd is om de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten”, zegt Thomas nu. De middenvelder sprak al langer uit toe te zijn aan een nieuwe club. "Dat ik nu bij een topclub als PSV mag laten zien wat ik in mijn mars heb, is fantastisch. Hier was ik aan toe.” Ook interim-technisch manager John de Jong is blij met Thomas. "Ryan is een typische verbindingsspeler op het middenveld”, aldus De Jong. “We volgen hem al langere tijd. Hij is klaar voor een stap omhoog.”

LEES OOK: OVERZICHT: Hoe verliep de voorbereiding voor de Brabantse voetbalclubs?

Thomas speelde in totaal 143 wedstrijden voor PEC Zwolle en scoorde daarin twaalf keer. 

Ryan Thomas wordt gezien als de opvolger van Marco van Ginkel bij PSV (foto: VI Images).
print corrigeer
Publicatie: vrijdag 10 augustus 2018 - 11:49
Auteur: Job Willemse