Een vrouw in bikini zonder benen en armen, Tilburgse binnenstad 'gekaapt' door Festival Kaapstad

TILBURG - Dit weekend wordt de Tilburgse binnenstad onder de titel Festival Kaapstad 'gekaapt' door een grote groep kunstenaars. Voor de kerk op de Heuvel ligt een vrouw in bikini. Ze heeft geen benen en armen.

De Tilburgers weten nog niet precies wat ze van de grote vrouw, een kunstwerk van Atelier van Lieshout, moeten vinden. Een jongen die langsloopt zegt: "Daar ligt een vrouw in een bikini voor de kerk. Is dit kunst?" Iemand anders vindt het juist wel leuk. "Het fleurt de stad lekker op, het is weer eens wat anders"

Ontmoetingsplek
Het kunstobject is bedoeld als ontmoetingsplek. "Over kunst kun je altijd praten met anderen. Iedereen heeft daar wel een mening over", zegt een man die de dame in bikini aan het bekijken is.

Een kijkje in de bikinibar

Lekker klauteren
De kinderen zien de bikinibar vooral als een groot speeltoestel. Ze klimmen en klauteren op de dame. Dat je er ook doorheen kunt lopen, vinden ze niet heel bijzonder. "Ik denk dat het een kunstwerk is", zegt Noa. "Je ziet niet echt iets speciaals. Ik vond het binnen ook niet echt speciaal of zo." Hij vindt het niet heel mooi, maar ook niet lelijk. En dat is een reactie die je vaker hoort. Er wordt in ieder geval genoeg over de bikinibar gepraat.

Het festival is dagelijks te bezoeken van elf uur 's morgens tot tien uur 's avonds. 

print corrigeer
Publicatie: donderdag 9 augustus 2018 - 23:40
Auteur: Paul Giezen