Lege Krattenwals, alias Krattenpolka, alias Bierkrattenwals krijgt Brabantse primeur in Breda

BREDA - Men neme: kratten met lege flesjes bier (merk maakt niet uit), een stel stamgasten en een kroegbaas die wel in is voor een lolletje. En zie: daar onze eigen Brabantse Bierkrattenwals. De primeur is voor Café Bruxelles in Breda.

Het gegeven is zo simpel als wat. Je hebt een flink aantal kratjes met lege bierflesjes, je verzamelt een groep mensen, zet die met een kratje in hun  handen tegenover elkaar en laat ze gelijktijdig een soort van polka uitvoeren en je hebt de Bierkrattenwals.

Primeur in Breda
Na het Bierkratjeslied tijdens de Vierdaagse in Nijmegen, de Krattenpolka op het Truckstar Festival in Assen, De Lege Krattenwals van de Biermusketiers en natuurlijk de Krattenwals van de Zware Jongens, heeft Breda de Brabantse primeur te pakken.

Erwin Schellenbach van Café Bruxelles aan de Havermarkt in Breda heeft er donderdagavond zichtbaar lol in. Net zoals zijn stamgasten trouwens. "Het is wel de bedoeling dat we vanavond volle bierflesjes gaan drinken. Zodat we het de volgende keer met nog meer lege kratten, nog grootser kunnen aanpakken!"

Bierkrattenwals van Café Bruxelles in Breda
print corrigeer
Publicatie: donderdag 9 augustus 2018 - 23:17
Auteur: Jacky Goossens