Student Martin gaat langs de deuren op zoek naar een kamer: 'Ik ga door tot ik iets vind'

EINDHOVEN - Student Martin Tiedt (21) zit met zijn handen in het haar. Hij wil in Eindhoven gaan studeren, maar het lukt hem maar niet om een kamer te vinden. En dus probeert hij het op een andere manier: hij gaat langs de deuren.

De Duitse student wil in september starten met de studie fysiotherapie. Hij woont in de buurt van Frankfurt en dus nogal ver van Eindhoven af, dus hij zoekt een kamer. Hij verstuurde de afgelopen twee maanden 55 (!) keurige mailtjes, via verschillende bemiddelingswebsites. Hij kreeg slechts vier reacties, en nog negatief ook.

Sindsdien heeft hij alles geprobeerd: briefjes bij de supermarkt, gesprekken met school, niets helpt. "De hoeveelheid kamers is schaars. Dus nu probeer ik het maar op deze manier."

Acht uur rijden
En dus belde hij dinsdag bij tientallen huizen in de Eindhovense wijk Blixembosch aan met de vraag of ze nog een plekje hebben of kennen. Dat hield hij zes uur vol. Daarvoor moest hij wel zowel op de heen- als terugweg vier uur in de auto zitten.

Zijn actie is niet geheel zonder succes. "Verschillende mensen hebben beloofd mee te gaan zoeken. Ze bellen me als ze iets hebben", vertelt Martin met een glimlach.

Martin geeft niet op. "Ik ga door tot ik iets vind. Hard werk wordt altijd beloond." En dus gaat hij volgende week waarschijnlijk opnieuw langs de deuren. 

Student Martin gaat langs de deuren op zoek naar een kamer: 'Ik heb steeds pech'

 

print corrigeer
Publicatie: donderdag 9 augustus 2018 - 22:18
Auteur: Raymond Merkx