Michiel in spanning door staking Ryanair: halen zijn vrienden de bruiloft?

BREDA - Het moest de dag van zijn leven worden, maar nu is er grote onzekerheid. Michiel Smits (34) uit Breda viert zaterdag zijn bruiloftsfeest in Polen. Twintig gasten weten nog niet zeker of ze erbij kunnen zijn door de staking van Ryanair.

"Dit is heel erg vervelend. Zeker omdat het zo kort van tevoren is", zegt Smits. "Ik vind het belangrijk om dit met zijn allen te vieren. We hebben een bescheiden bruiloft, met honderd man. Als dan zo'n groot deel dreigt af te vallen, is dat heel vervelend."

Feest
Hij is al een half jaar bezig met de voorbereidingen. Al eerder trouwde hij met zijn vrouw Beata in Breda, voor de wet. In de Poolse stad Krakau trouwt hij nog eens voor de kerk. Ook viert hij een feest met honderd vrienden en familieleden. 

En dit alles is niet voor niets in Polen, want dat is het geboorteland van zijn vrouw. Ze woont inmiddels overigens al drie jaar in Nederland.

LEES OOK: Angstcultuur bij piloten Ryanair: 'We komen nu op voor onze rechten en gaan staken vrijdag'

Michiel houdt het nieuws over de staking nauwlettend in de gaten. Ondanks de onzekerheid, is hij druk bezig met het opzetten van de tent voor het grote feest. 

'Begrip'
Ondanks alles, heeft hij nog veel begrip voor de staking. "Als je ziet onder welke omstandigheden de piloten moeten werken, snap ik hun acties heel goed."

Ryanair claimt inmiddels dat, ondanks dat de staking doorgaat, alle vluchten vanaf Eindhoven vrijdag gewoon vertrekken. 

print corrigeer
Publicatie: donderdag 9 augustus 2018 - 18:40
Auteur: Raymond Merkx