Een mini-cruise over het Volkerak: pontje Waterpoort uit Dinteloord enorm populair

DINTELOORD - Het pontje Waterpoort vaart al vier jaar vanuit Dinteloord tussen Brabant en Zuid-Holland, maar wint nu ineens enorm aan populariteit. Steeds meer passagiers stappen niet zozeer aan boord om over te varen naar de overkant, maar om een 'mini-cruise' van dik vier uur langs alle vijf de opstappunten te beleven.

Eigenaar Reinier van der Zee, van het bedrijf BST Dintelsas, staat er zelf een beetje van te kijken. Op de boot kunnen maximaal 75 passagiers. Tijdens het warme weer van de afgelopen weken heeft hij passagiers zelfs wel eens 'nee' moeten verkopen omdat het pontje vol zat.

Mond-tot-mondreclame
De populariteit komt volgens Van der Zee vooral door mond-tot-mondreclame: "Het wordt door mensen zeer gewaardeerd. Er zijn erbij die komen met de fiets aan boord bij een van de vijf opstappunten en die gaan er halverwege af, maar de meesten doen de hele ronde en blijven vier uur lang aan boord".

Pontje Waterpoort uit Dinteloord steeds meer populair als mini-cruise over het Volkerak

 

 

Volkerak is nog onbekend
Ook het onbekende van het Volkerak speelt volgens Van der Zee een rol: "De Biesbosch, daar zijn al heel veel rondvaartboten en dat weet iedereen. Maar dit is ook een prachtig gebied. Wij doen vijf havens aan, je kunt overal op- en afstappen. Het is heel mooi ruim gebied, met groot open water en kleine haventjes. Er zijn erbij die het ook echt ervaren als mini-cruise. Die gaan heerlijk op het bovendek zitten, met een glaasje sangria of een flesje wijn. Een blokje kaas erbij en die wanen zich echt in de Middellandse Zee".

 

Eigenaar Reinier van der Zee over de populariteit van het pontje Waterpoort uit Dinteloord.

 


Net nu is het rustig
Juist op de dag dat wij meevaren is het weer omgeslagen en blijft het kwik steken bij 21 graden. En dat is gelijk te merken aan het aantal bezoekers, want het is een stuk rustiger aan boord. Enkele passagiers die hadden gereserveerd zeggen af. Maar dat mag de pret voor de andere gasten niet drukken: "Zo hebben wij lekker de ruimte", zegt een bejaarde dame die vier uur meevaart om vooral van het landschap te genieten. Ook Douwe uit Klundert kijkt zijn ogen uit. "Ik zie gewoon kei veel. Boten en zo." Hij wijst naar een enorm binnenvaartschip dat voorbij vaart en waar mensen op het dek aan het werk zijn.

 

 

Bij het Benedensas stapt een fietsend stelletje aan boord. Ze varen mee naar Ooltgensplaat en snijden daarmee tientallen kilometers af. "Super leuk! Heb je gezien hoe hard het waait? We zijn helemaal kapot!"

print corrigeer
Publicatie: donderdag 9 augustus 2018 - 17:00
Auteur: Raoul Cartens