Na zonneschijn komt regen... 9 redenen om daar blij mee te zijn

EINDHOVEN - We wisten al bijna niet meer hoe het er uitzag: regen. Het viel de afgelopen dagen al wel, maar met name ’s nachts. Hoe het voelt, ruikt en eruit ziet, gaan we donderdag weer volop meemaken. En dat heeft zo zijn voordelen.

1. Plantjes krijgen water
De natuur heeft flink te lijden gehad onder de droogte en warmte. De regen die valt is niet genoeg om dit volledig te herstellen, maar alle beetjes helpen. Het scheelt weer wat sproeiwerk. Tip: zet een regenton in de tuin. Dan kun je de komende tijd even vooruit.

2. Gratis wasbeurten
Je auto, stoeptegels, ramen en zonnepanelen krijgen weer een een gratis schoonmaakbeurt. Houd jij tijd over voor andere dingen.3. Heerlijke geur
O, die geur na een flinke zomerse regenbui. Heerlijk! Het heeft ook een naam: petrichor. Dit ontstaat wanneer regen op droge grond valt en er weer stoffen van planten en dieren vrijkomen. Sommige wetenschappers denken dat we van deze geur houden, omdat onze verre voorouders van regen afhankelijk waren voor hun voortbestaan.

4. Goed voor je haar

Regenwater is erg goed voor je haar. Het wordt een stuk zachter en je krijgt er een mooie slag of krullen van. Dit komt omdat regen niet zo hard is als leidingwater. Er zit veel minder kalk in.

5. Knus op de bank

Het is een goed excuus om lekker met een kopje thee (of chocolademelk, waarom niet?) op de bank te kruipen nadat je net een hoosbui op je kop hebt gekregen.


6. In plassen stampen
Je kunt natuurlijk ook juist lekker naar buiten gaan nu. Trek je regenlaarzen aan en stamp lekker in de plassen. Gezellig samen met je kinderen. Of gewoon in je eentje. Wat let je?

7. Minder hooikoorts
De plensbuien zijn ook erg gunstig voor hooikoortspatiënten. Op zonnige, warme en droge dagen hangen er veel meer pollen van bomen, grassen en planten in de lucht. Haal dus vooral even lekker diep adem.

8. Zingen in de regen
Veel mensen snakten naar deze zomerbuien. Waarom zou je ze dan ook niet bejubelen? Zing uit volle borst Singin’ in the rain. Doe anders gewoon de hele filmscène na. 


9. Na regen komt zonneschijn

Op zich hebben we genoeg zon gezien de afgelopen tijd, maar na een paar natte en donkere dagen willen we dat zonnetje toch ook wel weer zien verschijnen. Gelukkig komt er na regen altijd zonneschijn.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 9 augustus 2018 - 12:09
Auteur: Maaike Cnossen