'Geweldige mix' bij Singelloop Breda: 'Ik heb intens genoten' [FOTO'S]

BREDA - In Breda werd zondag voor de 32e keer de Singelloop gehouden. Aan het loopevenement doen toppers mee, maar het draait vooral om de vele recreanten. Bij de Singelloop staat de gezellige en bourgondische Bredase sfeer namelijk voorop.

Hardlopers kunnen bij de Singelloop Breda deelnemen aan de vijf kilometer, tien kilometer, halve marathon en bedrijvenloop of familieloop. De eerste loop was om elf uur, de laatste begon om halfvijf.

Flip Kitslaar van de organisatie kijkt met een goed gevoel terug op de Singelloop Breda. "Ik heb een fantastische dag gehad. Veel publiek, veel inschrijvingen, fantastisch mooi weer en snelle tijden. Wat wil je nog meer? Het was fantastisch. Waanzinnig. Ik heb zo intens genoten."

Halve marathon
Naom Jebet was de snelste vrouw op de halve marathon. De Keniaanse deed 1:08:44 over de halve marathon in Breda, daarmee zette ze de snelste tijd van dit jaar in Nederland neer. Jebet stond op het podium met twee landgenoten. Antonina Kwambai werd tweede, Ivy Kibet eindigde als derde.

Bij de mannen liep winnaar Edwin Kiptoo net niet onder het uur, hij had 42 seconden meer nodig. Abdallah Mande uit Oeganda kwam negen seconden later als tweede over de streep, een seconde voor de Keniaan Philip Langat.

Onze fotograaf was ook aanwezig bij de Singelloop en legde alle activiteit vast. De fotoserie is hier te bekijken.print corrigeer
Publicatie: zondag 1 oktober 2017 - 13:02
Auteur: Ronald Strater